Beste student(e),

Als je deze pagina bezoekt, dan betekent dit dat je een zekere interesse hebt om je te laten dopen. Goede eerste stap! Op deze pagina kan je alvast wat meer informatie vinden over het hele doopgebeuren.

De volgende stap is: afkomen naar het schachtenkonvent! Hier vertelt onze schachtentemmer al wat meer over het verloop van de voordoopweek en de doop zelf. De grote geheimen kunnen we jullie niet vertellen, maar jullie zullen in ieder geval al een beter idee hebben. Afkomen naar onze evenementen betekent niet dat je je verplicht moet laten dopen! Iedereen is welkom om vrijblijvend te komen luisteren.

=> Place to be: Point Final op dinsdag 8 oktober om 20u00


(Neem bij interesse voor de doop zeker eens contact op met Paulien De Beul – 0472/170533 of  voeg haar toe op facebook en stuur een berichtje)

DEADLINE OM IN TE SCHRIJVEN VOOR DE DOOP –> ZONDAG 20 OKTOBER!


De voordoopweek

Eenmaal je bent ingeschreven voor de doop, begint het avontuur met de voordoopweek. Dit is de perfecte gelegenheid om alvast het praesidium en je toekomstige medeschachtjes te leren kennen! Wat doen wij nu allemaal in de voordoopweek:

MAANDAG 21 OKTOBER:  Verkoopcantus

(Je eerste initiatie met de echte VBK-cantussen!)

DINSDAG 22 OKTOBER: Kotrolling + Cocktailfeestje @ Point Final

( Jullie mogen het praesidium verwennen met jullie fantastische kookkunsten en daarna socializen we verder met een drankje.)

WOENSDAG 23 OKTOBER: Rustdag

(Flink studeren en goed slapen.)

DONDERDAG 24 OKTOBER: Jenevervoetbal

(Vergeet die saaie voetbalregels, binnen de VBK hebben we onze eigen spelregels!)

VRIJDAG 25 OKTOBER: Rustdag

Enthousiaste feutjes zijn natuurlijk altijd welkom op onze kringavond in de Point Final!


Doop en doopcantus

De doop zelf zal plaatsvinden op maandag 28 oktober. Deze bestaat uit een korte buitendoop met aansluitend de doopcantus.

Veel details kunnen we jullie niet geven, maar na een ludiek avondje afzien hopen wij jullie allemaal het officiƫle VBK-lint te mogen overhandigen!


Voor de eeuwige twijfelaars 

Hieronder hebben wij een documentje opgesteld met ervaringen & de reden waarom andere mensen zich ooit hebben laten dopen, pro’s en contra’s en ook een artikel van VRT over dopen. Het is de moeite waard om het te lezen!

motivatie-door-uw-praesidium